REZULTATE DIN 2017, DUPĂ 8 ORE DE MUNCĂ

 In Rezultate

12 proiecte înscrise și 66 de voluntari cu expertiză. În total, 84 de persoane au lucrat opt ore după program. Toate briefurile au atins zona de comunicare. Cele mai multe specializări ale voluntarilor au fost pe comunicare, marketing, social media, grafică, programare, copywriting.

ASOCIAȚIA ARCHÉ

De rezolvat: O strategie de comunicare cu elemente de identitate pentru brand.

Ce s-a rezolvat: Voluntarii au conturat pentru ARCHE un plan tactic de comunicare. După eveniment, organizația a lucrat cu un grafician pentru identitatea vizuală a asociației, au schițat un manual de identitate vizuală, iar membrii asociației au completat un chestionar pentru a da o formă viziunii pe care urmează să o pună în practică.

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV CLIMB AGAIN

De rezolvat: două broșuri de prezentare (pentru publicul larg și una pentru corporate): structură, template etc.

Ce s-a rezolvat: Voluntarii au lucrat la grafică, conținut și mesaje cheie, iar după cele opt ore petrecute împreună, echipa organizației le-a printat și au ajuns la oameni.

ASOCIAȚIA ÎNVINGEM AUTISMUL

De rezolvat: O strategie de comunicare pentru campania de crowdfunding programată pentru Statele Unite.

Ce s-a rezolvat: Cinci voluntari au lucrat la o strategie de promovare a Campaniei SMS, pe care Asociația Învingem Autismul o are în desfășurare din octombrie 2015. Finalul celor opt ore i-a găsit cu strategia de promovare finalizată, ba mai mult, au făcut un teasing pe care l-au prezentat ulterior membrilor board-ului. După eveniment, membrii board-ului au apreciat munca și ideile creative ale voluntarilor profesioniști. Au fost cerute acordurile părinților pentru o filmare și a fost făcut un spot pentru campania de SMS care a apărut la TVR.

Link campanie: http://www.invingemautismul.ro/page/campania-sms

ASOCIAȚIA PACIENȚILOR CU AFECȚIUNI NEURODEGENERATIVE (APAN ROMÂNIA)

De rezolvat: Montajul a două materiale video despre scleroza multiplă: testimoniale aprox. 15 min și unul scurt de 1-2 min pentru rețele de socializare etc. Montajul va sta la baza campaniei de conștientizare de ziua internațională a sclerozei multiple. Buget: proiect realizat prin suport voluntar.

Ce s-a rezolvat:  Materialul video scurt a fost finalizat și lansat într-o campanie mai amplă online.

Link aici: https://www.youtube.com/watch?v=J412kK0w-YQ și aici: https://www.facebook.com/pg/APANRomania/videos/?ref=page_internal

ASOCIAȚIA PENTRU TEHNOLOGIE ȘI INTERNET (APTI)

De rezolvat: Regândirea și rescrierea conținutului prezent pe www.apti.ro pentru o audiență mai mare.

Ce s-a rezolvat: La eveniment, voluntarii ApTI au rescris textele pentru site-ul organizației și i-au făcut o structură a informației. Apoi, au oferit ajutor punctual în crearea unui landing page pentru a promova ApTI în cadrul festivalului One World România. După cele 8 ore, organizația încă nu a implementat campania SII Analytics și nici site-ul nu a fost lansat.

COMUNITATEA ARMÂNĂ (AROMÂNĂ) DIN ROMÂNIA

De rezolvat: O campanie de re-branding și re-poziționare pentru păstrarea limbii armâne și combaterea stereotipurilor legate de comunitatea armână.

Ce s-a rezolvat: Campania ca atare, cu numele propus, nu a fost lansată (doar o serie de elemente au fost utilizate, realizate, promovate). O cauză o reprezintă grupul restrâns care organizează evenimente în cadrul organizației.

CPE – FUNDATIA CENTRUL PARTENERIAT PENTRU EGALITATE

De rezolvat: Dezvoltarea unui mesaj cu impact pentru o campanie de strângere de fonduri pentru brutăria socială MamaPan. În plus, de identificat modalități și canale de promovare.

Ce s-a rezolvat: Cinci voluntari au lucrat pentru brutăria socială MamaPan, iar după eveniment, echipa organizației le-a urmat planul și a făcut un update la contul de Instagram, a creat un album cu produse pe Facebook și a introdus noile categorii de produse pe site. Tot în această perioadă, echipa lor a mai lucrat la soluțiile legate de e-mail marketing, digital marketing și la oferte pentru mai multe categorii de clienți.

FUNDAȚIA MOTIVATION ROMÂNIA

De rezolvat: O campanie de informare și conștientizare privind ocuparea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități.

Ce s-a rezolvat: Campania #Pebune? a fost pusă în practică după cele opt ore. Reprezentările grafice făcute de voluntari s-au transformat în panouri amplasate pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, ale unui supermarket. Mesajul campaniei a avut succes în online.

ORGANIZAȚIA NAȚIONALĂ CERCETAȘII ROMÂNIEI

De rezolvat: Repoziționarea conceptului de cercetaș. Crearea unei strategii și a unui manual de brand.

Ce s-a rezolvat: Voluntarii Cercetașii României au lucrat la strategia de comunicare și la manualul de identitate. După eveniment, cele două materiale au fost prezentate la Adunarea Generală și supuse dezbaterii către reprezentanții fiecărui centru local din țară.

Cercetașii României urmează să integreze feedbackul primit de la membri, să dezvolte punctele din strategie și să obțină astfel un material final, implementabil, care să fie votat în aprilie 2018 la următoarea Adunare Generală urmând ca apoi să îl aplice în organizație.

ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

De rezolvat: Un plan editorial de promovare pentru spălătoria Fulg de Nea care să intregreze toate canalele on-line (website, facebook, twiter, you tube, google plus).

Ce s-a rezolvat: Echipa Organizației Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual a pus în aplicare toate ideile voluntarilor. La eveniment, au lucrat la un plan de vizibilitate pentru Spălătoria Fulg de Nea, Unitate Protejată și au gândit o campanie de sms-uri pentru clienții din baza lor de date și pentru cei din campania de pe Bursa Binelui.

După evenimentul din martie, au încheiat un parteneriat cu una dintre companiile prezente la #8hours. Au recalculat ofertele de preț și au scos în față produsele cele mai vandabile. Ne-au mai spus că vizibilitatea lor a crescut datorită promovării în social media a unui filmuleț postat de unul dintre voluntarii prezenți la eveniment.

SPECIAL OLYMPICS ROMANIA

De rezolvat: Crearea unui concept pentru un eveniment anual de fundraising de tip “signature event”.

Ce s-a rezolvat: Echipa Special Olympics nu a pus încă în aplicare ideile voluntarilor, din mai multe motive:

– logistica unui astfel de eveniment presupune unele demersuri complicate.

– în al doilea rând, de la 8 hours și până acum, în cadrul organizației au avut loc schimbări la nivelul resurselor umane (reduceri de personal) și financiare (lipsa proiectelor de finanțare, cu care se confruntă mai multe organizații). Special Olympics vrea însă să facă evenimentul în 2018.

TEACH FOR ROMANIA

De rezolvat: O strategie de comunicare pentru diverse tipuri de public cu scopul de a strânge fonduri pentru organizație.

Ce s-a rezolvat: Ideile propuse de voluntari i-au ajutat să dezvolte concepte de comunicare care să promoveze organizația atât pentru fundraising, dar și pentru recrutarea profesorilor Teach for Romania. Numele campaniei „Ajută copiii României să nu renunțe” găsit la eveniment a avut succes la donațiile prin SMS și în întîlniri de fundrasing cu companii.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search