Portret de mentor: Raluca Baran-Candrea

 In Povești

“Mă atrage atitudinea pro-activă a celor de la Grupul de Inițiativă Kiseleff, faptul că nu așteaptă să cadă pară-mălăiață, ci caută ei soluții de a transforma în mai bine locul în care trăiesc ”de la pragul ușii noastre la locurile pe care le frecventăm”. Vă imaginați cum ar arăta orașul ăsta dacă fiecare cartier ar avea aceeași atitudine?” (Raluca Baran-Candrea). 

Organizăm 8 hours overtime for a good cause de cinci ani și mereu întâlnim oameni care vor să ajute Bucureștiul cu ce au ei mai de preț: experiență și timp. Indiferent că s-au născut aici sau lucrează și si-au făcut noi familii, lor le pasă de orașul în care traiesc, și mai mult, le pasă de oamenii cu care trăiesc și muncesc zi de zi. Îi vedem, îi cunoaștem, sunt mii de oameni care donează, contribuie, fac parte din programele Fundației Comunitare București. Ca în fiecare an, îi scoatem în față pe cei care își donează timpul și energia în beneficiul organizațiilor sau grupurilor de inițiativă la 8 hours overtime for a good cause. Raluca Baran-Candrea este la a treia participare la 8 hours overtime for a good cause și o prietenă veche a Fundației Comunitare București, este om de comunicare cu experiență în sectorul public și de 12 ani în sectorul non-profit. De un an de zile, Raluca este și antreprenor, adică, împreună cu soțul ei, Paul, face bere artizanală și zice ea, “antreprenoriatul este o combinație de agonie și extaz care clar nu lasă loc de plictiseală.” Pe 15 martie 2019, Raluca Baran-Candrea este mentor pentru Grupul de Inițiativă Kisselef, comunitatea oamenilor care iubesc, îngrijesc și ocrotesc Parcul Kiseleff, care are nevoie de o strategie de comunicare prin care să implice și mai mult comunitatea.

Raluca, de ce vii și anul acesta ca mentor la 8 hours overtime for a good cause (8i)?

Pentru mine 8i e cumva tradiționalul ”Friday night on the town” dar with a twist, e un mod mult mai original de a ieși în oraș vinerea după o săptămână de muncă, un alt fel de celebrare: te duci la un open bar de idei, cu un mozaic de oameni creativi, activi și cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în comunitățile lor. 

Ce te motivează cel mai mult din proiectul celor de la Grupul de Inițiativă Civică Kisselef?

Mă atrage atitudinea pro-activă a celor de la Grupul de Inițiativă Kiseleff, faptul că nu așteaptă să cadă pară-mălăiață, ci caută ei soluții de a transforma în mai bine locul în care trăiesc ”de la pragul ușii noastre la locurile pe care le frecventăm”. Vă imaginați cum ar arăta orașul ăsta dacă fiecare cartier ar avea aceeași atitudine? 

Care îți sunt așteptările de la seara 8i? Cu ce vrei sa pleci după cele 8 ore de voluntariat?

Mă aștept să punem bazele unei strategii de comunicare pentru GICK care să conducă la mărirea grupului de susținători și de voluntari. 

Ce crezi că nu ar trebui să lipsească atunci când lucrezi în echipă pentru un proiect de voluntariat?

Disponibilitatea, răbdarea, dorința de a înțelege. Ajută mult și dacă există chemistryîntre membrii echipei. A, și atitudinea aia de noapte din sesiune, când ai de bifat multe lucruri înainte să vină dimineața pentru că vine examenul și nu vrei să dai chix.

Ce vrei să schimbe în tine experiența de la 8i?

Nu știu exact ce. De fiecare dată am plecat de la 8i cu sentimentul că am primit mai mult decât am putut eu să dau. Mă încarc cu energia pozitivă pe care o emană toți acești oameni frumoși. Mă inspiră, îmi dă speranță că împreună putem găsi soluții să ne facem bine.

Despre ediția din 2019

În 2019, Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson România, este partenerul nostru pentru granturi și va acorda finanțări unor proiecte, pentru ca acestea să-și crească impactul sau vizibilitatea. Evenimentul „8 hours overtime for a good cause” este organizat, din 2014, de Fundația Comunitară București împreună cu o echipă de voluntari.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search