Portret de mentor: Hanny Bratu

 In Povești

“Pentru mine 8 hours overtime for a good cause este un concept unic în care creativitatea, emoțiile puternice, dezbaterile intelectuale, strategiile, sunt toate strânse, la putere maximă, într-un interval foarte scurt de timp”. (Hanny Bratu, a treia oară la 8 hours overtime for a good cause)

Organizăm 8 hours overtime for a good cause de cinci ani și mereu întâlnim oameni care vor să ajute Bucureștiul cu ce au ei mai de preț: experiență și timp. Indiferent că s-au născut aici sau lucrează și si-au făcut noi familii, lor le pasă de orașul în care traiesc, și mai mult, le pasă de oamenii cu care trăiesc și muncesc zi de zi. Îi vedem, îi cunoaștem, sunt mii de oameni care donează, contribuie, fac parte din programele Fundației Comunitare București. Ca în fiecare an, îi scoatem în față pe cei care își donează timpul și energia în beneficiul organizațiilor sau grupurilor de inițiativă la 8 hours overtime for a good cause. Hanny Bratu a ales să participe la 8 i din 2016 și face acest lucru din doua motive:odată pentru că -mi place să ajut, dar mai mult pentru energia unică pe care acest proiect o are. Hanny este profesionist în marketing, comunicare și management și ajută atât organizații neguvernamentale cât și antreprenori vizionari să se poziționeze diferențiat și să-și construiască relații durabile cu partenerii, donatorii sau clienții, în această lume “digitalizată” în care totul este într-o continuă schimbare. 

Ce înseamnă evenimentul 8 hours overtime for a good cause pentru tine?

Pentru mine este un concept unic în care creativitatea, emoțiile puternice, dezbaterile intelectuale, strategiile, sunt toate strânse, la putere maximă, într-un interval foarte scurt de timp.  Această “concentrare” creează un fel de magie care te face să te simți special.  Devii parte dintr-un proiect mai mare, un proiect despre crearea de speranța pentru România și pentru fiecare dintre noi.  

Ce te-a motivat cel mai mult din proiectul pe care l-ai mentorat la 8i?

Proiectul pentru care am lucrat lucrez anul acesta – Campanie de fundraising pentru Terapia Asistată de Animale, al Asociației Clubul Câinilor Utilitari – Terapie și Activități Asistate de Animale – este un proiect provocator din multe puncte de vedere: subiectul este “nișat”, organizația nu a făcut până acum campanii de fundraising, nu există buget, toată echipa organizației este formată din voluntari. Deși, la început m-a motivat dificultatea proiectului, trebuie să recunosc că în momentul în care le-am cunoscut pe Luciana și Andreea ele au devenit motivația mea principală.  Sunt niște oameni extraordinari, care pun multă pasiune și dedicație în ceea ce fac și care lucrează fără să-și pună problema câștigului personal.  Preocuparea lor este să ajute cât mai mulți copii (terapia asistată de animale este folosită pentru copii cu diferite tulburări ce implică factori psihologici – tulburări din spectrul autist, diferite grade de retard, Sindrom Down, etc.) și să diminueze presiunea financiară și emoțională a părinților acestor copii.  Aceștia, cred eu, sunt oameni care trebuie sustinuți să construiască ceva durabil și să dezvolte proiecte cu impact social. 

Ce nu trebuie să lipsească atunci când lucrezi în echipă pentru un proiect de voluntariat?

Simțul umorului, relaxarea, responsabilitatea și angajamentul, acestea, cred eu, sunt ingredientele principale ale succesului unei echipe de voluntari care își propune să realizeze un proiect.  Nu trebuie să fim prea rigizi sau critici dar în același timp trebuie să ținem minte că avem o responsabilitate, că cineva se bazează pe noi. 

Ce crezi că se va schimba în tine după experiența de la 8i?

Vreau ca experiența de la 8i să mă ajute să-mi cresc abilitățile de colaborare cu oameni diversi, pe care nu i-am întâlnit până în prezent și cu care nu am mai lucrat împreună. 

Despre ediția din 2019

În 2019, Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson România, este partenerul nostru pentru granturi și a acordat finanțări unor proiecte, pentru ca acestea să-și crească impactul sau vizibilitatea. Evenimentul „8 hours overtime for a good cause” este organizat, din 2014, de Fundația Comunitară București împreună cu o echipă de voluntari.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search