Lumea are nevoie de mai mulți romantici

 In Povești

Am început antrenamentul pentru 10 martie cu voluntarii înscriși la eveniment. Ne bucurăm de fiecare dată de nume pe care le-am văzut și în listele din anii trecuți. Așa că i-am luat la întrebări pe cei care nu se află la prima ediție „8 ore peste program pentru o cauză bună.”

Claudiu Jojatu este la a 4-a ediție #8hoursovertime. Anul acesta a ales echipa fundației Motivation România și îi ajută cu experiența sa în marketing, strategie și comunicare strategică.

Dacă ar fi să scrii pe Twitter despre 8hours, ce ai scrie?

Challenge the status quo, 8 hours at a time. For a good cause.

De ce continui să vii la 8hours, de ce te face să te simți bine?

Lumea are nevoie de mai mulți romantici. Oameni care chiar și doar pentru 8 ore, cu motoarele turate la maximum, sparg rutina zilnică și trag toți împreună pentru un scop comun: acela de a face lucrurile puțin mai bine. Iar energia care se creează în acele 8 ore este una incredibilă. Este o energie care te face să fii puțin mai bun și să lași totul la o parte și să dai tot ce ai mai bun.

Cum se mișcă/gesticulează oamenii la eveniment?

La început este puțină stânjeneală până când oamenii încep să se cunoască și să înțeleagă pentru ce sunt acolo și care este brieful. Încetișor, cam după prima pauză, începi să vezi o scânteie în ochii lor. Atunci este momentul în care îți dai seama că echipa s-a unit, scopul s-a înțeles și că de atunci încolo oamenii încep să funcționeze ca un organism viu, dinamic și eficient. Cam între a cincea și a șasea oră începe să se facă simțită oboseala. Apare și o ușoară frustrare când vezi că mai ai doar 2-3 ore până când trebuie să livrezi și apare și puțină panică.

Pentru mine ultimele 2 ore sunt cele mai interesante. Deja ești obosit. E din ce în ce mai greu să te concentrezi. Însă, soluția la care ai lucrat toată noaptea începe să prindă contur. Și nu mai contează oboseala, frustrarea sau stresul. Atunci începi să vezi oameni care se agită, vorbesc, stau în picioare, lucrează și eficientizează fiecare secundă rămasă. Și boom. La sfârșit, toată lumea prezintă, aplauze, poze, zâmbete și drumul spre casă, din care s-ar putea să nu mai ții minte mare lucru din cauza oboselii. But damn, ce oboseală plăcută.

Ce se află pe o masa de lucru?

Cafea, cafea, cafea, laptopuri, caiete, pixuri, foi, markere, schițe, desene, diagrame, wireframe-uri, roadmapuri, headline-uri, strategii și să nu uit, cafea.

Ce cuvinte ții minte de  anul trecut? Ce s-a vorbit timp de 8 ore și ți-a rămas în cap?

„Mai aveți o jumătate de oră de lucru“. 

Ce idei ți-au venit în contextual ăsta de lucru?

Mi s-a părut fascinant cum poți avea o echipă formată din oameni care nu s-au mai întâlnit niciodată și cu toate astea să fie uniți și performanți. Și toate astea pentru un scop comun. Mai mare decât seara aia, joburi, businessuri sau probleme. Vorba englezului, „The greater good.” 

Dacă evenimentul 8 hours ar fi o rețetă, ce ingrediente ai pune ca să iasă reușit?

Cafea, unt și ulei de nucă de cocos. Adică Bulletproof coffee. Cam așa se simte evenimentul. 🙂

Dacă voluntariatul ar fi un personaj din basme, cum s-ar caracteriza?

Prâslea cel voinic. Sau calul lui Harap Alb. Mic, dar esențial pentru buna desfășurare a firului narativ.

De ce te implici în comunitate în timpul liber?

Pentru că am devenit dependent de energia aia pe care o au oamenii atunci când chiar fac lucrurile să se întâmple.

Dacă în comunitate s-ar produce un dezastru, ce calități ai pune în joc ca să contribui la reorganizare?

Fac o cafea foarte bună. Cred că ăsta este punctul de plecare. Fără cafea, dezastrul ar fi și mai mare.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search