Join the good, guys @ #8hovertime

 In Povești

Am început antrenamentul pentru 10 martie cu voluntarii înscriși la eveniment. Ne bucurăm de fiecare dată de nume pe care le-am văzut și în listele din anii trecuți. Așa că i-am luat la întrebări pe cei care nu se află la prima ediție „8 ore peste program pentru o cauză bună.”

Vica Schipor participă pentru a 3-a oară la eveniment. Anul acesta își pune ideile la bătaie pe masa celor de la Asociația pentru Tehnologie și Internet. Aduce pentru 8 ore experiență în comunicare strategică, social media și copywriting.

Dacă ar fi să scrii pe Twitter despre 8hours, ce ai scrie?

Clark Kent by day, Superman overtime. Join the good, guys @ #8hovertime.

De ce continui să vii la 8hours, de ce te face să te simți bine?

Pentru că e un hub de oameni mișto care vor să facă lucruri și chiar le fac. De obicei, cauzele pentru care mă agit nu au legătură directă cu ce fac la birou. La 8h Overtime, pot folosi ce am învățat la job pentru super cauze pe care le descopăr prin program.

Cum se mișcă/gesticulează oamenii la eveniment?

E super agitație, dar e constructivă. Presiunea impusă de cele 8 ore te ajută să faci super legături. De aceea, ies cele mai faine brainstorminguri aici.

Ce se află pe o masa de lucru?

Haosul ăla mișto din care scoți idei. Și bune, și rele. Important e că la final se face curatoriat și sigur, sigur se găsesc soluții pentru brief.

Ce cuvinte ții minte de  anul trecut? Ce s-a vorbit timp de 8 ore și ți-a rămas în cap?

Anul trecut am primit un brief destul de greu, vorbeam de împăduriri. O pădure de stejari ajunge la maturitate în 70-80 de ani, așa că-i destul de important felul în care povestești despre asta în timpul lui acum și aici. Brainstormingul a durat cam toată noaptea, echipa ViitorPlus a lucrat acolo, cot la cot cu noi.

Ce idei ți-au venit în contextual ăsta de lucru?

În general, că oamenii creativi care nu se cunosc pot lucra super eficient pentru o cauză care-i aduce împreună. Punctual, că într-un timp atât de scurt e important să definești problema specifică de rezolvat. E foarte greu să concepi direcții strategice clare în 8 ore; tacticile, în schimb, ies bine de tot.

Dacă evenimentul 8 hours ar fi o rețetă, ce ingrediente ai pune ca să iasă reușit?

Cred că ar fi 100% improvizație într-o bucătărie în care sunt multe, multe ingrediente.

 Dacă voluntariatul ar fi un personaj din basme, cum s-ar caracteriza?

Hehe, calul răpciugos care când mănâncă jar devine calul năzdrăvan. E tare mult potențial, trebuie doar să-i dăm să mănânce jar.

De ce te implici în comunitate în timpul liber?

Pentru că și-n timpul liber, și-n timpul „ocupat” fac parte din comunitate. Nu prea ai cum să te izolezi, nici cum să le ceri altora ce tu nu dai. Are sens?

Dacă în comunitate s-ar produce un dezastru, ce calități ai pune în joc ca să contribui la reorganizare?

Depinde ce fel de dezastru. Natural… politic? Cred că planul de criză în caz de dezastru pornește de la lucrurile pe care le ai la dispoziție după. Îmi plac mult filmele cu distopii, dar e cam greu să zic ce-aș face ”dacă”.

 

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search