Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de RON).

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi

www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

logo-envision

Envision România își propune să contribuie la dezvoltarea unei societăți armonioase în care oamenii să fie și să se simtă parte a comunităților în care trăiesc, implicându-se activ și responsabil. Cum: prin programe de informare, educare și conștientizare în ceea ce privește importanța implicării sociale a indivizilor în dezvoltarea durabilă a comunităților; prin promovarea voluntariatului și a cetățeniei active; prin proiecte care contribuie la dezvoltarea mediului non-guvernamental, generator de schimbare cheie la nivel comunitar.

www.envisionromania.org

ECHIPA

  • Alina Kasprovchi
    Alina Kasprovchi

    membru fondator al fundației, pe care o conduce de la înființare. Ea dezvoltă mecanisme de strângere de fonduri, lucrează cu companii în gestionarea implicării în comunitate și oferă consiliere filantropică pentru donatori individuali. Cu o experiență de zece ani în agenții de PR și companii multi-naționale, Alina crede că viitorul aparține comunităților reale.

  • Miruna Nichita
    Miruna Nichita

    cea mai nouă membră a echipei FCB. Coordonează proiectul de voluntariat “8 ore peste program pentru o cauză bună”, cât și Fondul Științescu– un fond de finanțare pentru stimularea educației în științele exacteși Swimathon București. Este pasionată de călătorii și de escaladăși crede în puterea și determinarea unei comunități bine conturate și active.

  • Radu Atanasiu
    Radu Atanasiu

    Radu predă Gândire Critică la Maastricht School of Management Romania şi la Entrepreneurship Academy. În paralel, Radu a fondat platforma de voluntariat debunavoie.ro şi face fundraising pentru diverse cauze, adesea alergând la maraton costumat în Mickey Mouse.

  • Daniel Mereuță
    Daniel Mereuță

    alergător, triatlonist, tată, manager profesionist, inițiator a mai multor proiecte caritabile, Daniel crede că este de datoria fiecăruia să se implice în activitatea comunității ca mod de dezvoltare personală și contribuție pentru o societate sustenabilă și mai echilibrată. Plecând de la un concept original din Olanda, împreună cu Stanislav, Alina, Gabriel și Maria, Daniel inițiază 8 hours overtime for a good cause România cu încrederea că acest proiect se va transforma într-o mișcare prin care din ce în ce mai mulți profesioniști, din diverse domenii, vor deveni voluntari activi dăruind din timpul și cunoștințele lor pentru cauzele în care cred.

  • Gabriel Solomon
    Gabriel Solomon

    sportiv de anduranță, organizator de evenimente sportive, inițiatorul platformei Galantom și al mai multor proiecte caritabile. A început să alerge în 2008. A reușit în scurt timp, să alerge primul maraton, urmat de alte curse de șosea, curse montane dar și evenimente de anduranță extremă. A alergat 24h pe bandă, 860 km de-a lungul României sau 24h pe scări. Creativitatea, un bun spirit organizatoric, ambiţia, capacitatea de a elabora planuri amănunţite de pregătire l-au ajutat să atingă obiective mărețe atât ca sportiv, dar și ca organizator de evenimente sportive. Încă din 2009 a început să asocieze o cauză nobila atât la cursele lui, dar și la evenimentele sportive în care a fost implicat.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search