Împreună dezvoltăm

8 ore peste program pentru o cauză bună

Fundația Comunitară București, împreună cu un grup de voluntari, organizează pentru al cincelea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”, o seară de lucru pentru profesioniștii interesați să susțină prin cunștințele și abilitățile lor comunitățile din București și Ilfov.

În 2014, Fundația Comunitară București împreună cu alți patru voluntari, am organizat prima ediție „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Ideea a venit la București de la Daniel Mereuță, care aflase de evenimentul internațional de pe Facebook. El i-a împărtășit-o lui Stanislav Georgiev, la acel moment membru în boardul Fundației Comunitare București și pasionat de voluntariat.

Proiectele de acest fel, în care ONG-urile/grupurile de inițiativă primesc donații sub formă de expertiză, sunt foarte prețioase. Resursele lor sunt limitate și de multe ori activități care ajută la creștere, precum comunicarea, sunt prea costisitoare. Dacă, o dată pe an, profesioniști din București se întâlnesc pentru a dona 8 ore din timpul lor în susținerea unei cauze, asta poate contribui substanțial la rezolvarea unor nevoi presante din mediul non-profit. Și, cum experiența e bună și pentru voluntarii specialiști, creem o legătură de susținere de multe ori pe termen lung, nu doar pentru opt ore.

Ce se întâmplă la eveniment?

ONG-urile/grupurile de inițiativă au rolul de a contribui acolo unde există nevoi în comunitate. Resursele lor sunt limitate și de multe ori nu au acces la specialiști și experți pentru problematicile cu care se confruntă. Limitările sunt multiple începând cu bugetele disponibile, capacitatea organizațională și până la abilitățile și cunoștințele existente în echipă. Toate aceste aspecte scad șansele organizațiilor/grupurilor să crească și să intervină acolo unde este mai mare nevoie de ele.

O dată pe an, profesioniști din București se întâlnesc pentru a dona 8 ore din timpul lor și pentru a rezolva o problematica a unei organizații/grup de inițiativă.

2000
EDIȚIA A CINCEA
0
ORE PESTE PROGRAM
0
ORGANIZAȚII IMPLICATE
0
VOLUNTARI IMPLICAȚI
Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search