Cum va arăta „8 ore peste program pentru o cauză bună” în 2019

 In Stiri

Pe 15 martie, facem din nou noapte albă pentru o cauză bună.

Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al șaselea an consecutiv, „8 ore peste program pentru o cauză bună” (8-i). Evenimentul va avea loc la MATER, pe Splaiul Unirii, nr. 60.

10 ONG-uri și grupuri de inițiativă din București vor lucra cu voluntari-specialiști, timp de opt ore, pentru a găsi soluții creative la problemele lor. Anul acesta, fiecare proiect va avea alocat un mentor. Spre deosebire de celelalte ediții, mentorii vor fi cei care vor căuta voluntari-specialiști potriviți și vor forma echipele de lucru. Fundația Comunitară București va face un apel public către profesioniști în diverse domenii dacă echipele pentru 8-i nu vor putea fi completate cu ajutorul mentorilor.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” în 2019:

  • 10 ONG-uri și grupuri de inițiativă din București vor lucra cu voluntari-specialiști, timp de opt ore, pentru a găsi soluții creative la problemele lor.
  • Fundația Comunitară București alocă un mentor cu experiență pentru fiecare proiect.
  • Fiecare mentor caută voluntari-specialiști potriviți și își face echipa de lucru.
  • Proiectele și mentorii pregătesc un brief al problemei.
  • Voluntarii-specialiști se întâlnesc cu reprezentanții proiectului înainte de eveniment.
  • 15 martie: echipele lucrează împreună între 19:00 și 03:00.
  • După 8-i, proiectele oferă feedback voluntarilor-specialiști în cadrul unei întâlniri.
  • Organizațiile implementează soluțiile propuse, iar Fundația Comunitară București culege și dă mai departe povești despre proiecte.

În 2019, Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson România, este partenerul nostru pentru granturi și va acorda finanțări unor proiecte participante la 8-i, pentru ca acestea să-și crească impactul sau vizibilitatea.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” (8-i) este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru activitățile lor și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search