Cum a fost la ediția din 2015
Pe 27 martie, între 7 seara și 3 dimineata a avut loc a doua ediție de 8 hours overtime for a good cause. Noutatea anului acesta a fost că evenimentul a fost național, simultan în 8 orase din țară, organizat de fundațiile comunitare locale: Fundația Comunitară Iași, Fundația Comunitară Sibiu, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Bacău, Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Brașov, Fundația Comunitară Prahova, Fundația Comunitară Covasna. În toate locațiile, voluntarii au fost bucuroși să doneze din timpul lor liber în beneficiul cauzelor comunitare din orașul lor.
La București, anul acesta peste 80 de voluntari s-au implicat în organizarea, pregătirea și implementarea proiectelor înscrise de cele 9 ONG-uri din eveniment. Iar 55 de voluntari profesioniști au făcut echipe de la 7 la 3 dimineața și au livrat planuri de acțiune pentru problematicele cu care organizațiile non-profit au aplicat. Voluntarii din această ediție sunt profesioniști din domenii de activitate precum: vânzări, resurse umane, project management, publicitate, producție video, programare IT, comunicare și marketing. Compania de telecom, Orange România a avut la eveniment 7 anagajați care au făcut parte din trei echipe de lucru. După mai bine de trei ore de lucru, reprezentanții organizațiilor au luat notițe despre cum să spui povestea donatorilor sau a beneficiarilor lor de la Cristian Lupșa, editor și fondator DOR, într-o mini-sesiune de storytelling.
Cele 9 organizații non-profit prezente în acest an au fost selectate în urma unui apel de proiecte și sunt: Fundația PACT – Video cu impact, Fundația Noi Orizonturi – Tabără de educație prin aventură – VIAȚA, SSSP/O masă caldă – O masă caldă București, Asociația ProVita – Sistem de gestiune donatori și management de voluntari, Fundația Special Olympics – Strategie de fundraising, Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) – identitate pentru programul PAS (Permanent Advocacy Service), Fundația Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) – website “facelift”, Asociația “De-a arhitectura” – De-a arhitectura pe net, Fundația Comunitară București – strategie pentru creșterea donațiilor individuale la Swimathon.
Împreună, cei 55 de voluntari din cele 9 echipe au lucrat și au donat 600 de ore de lucru, echivalentul a 15 săptămâni.
Sponsorii acestei ediții sunt: Orange România, Deloitte și Eyes Open. La nivel național, programul este sprijinit de rețeaua de fundații comunitare și finanțat de Asociația pentru Relații Comunitare. Evenimentul din 27 martie a fost realizat cu sprijinul: Pepsico România, Cafeterie, Electronic Arts Romania, American International School, Galantom, AIMS și Dale Carnegie Training România.
Mulțumim, FROG pentru mâncarea delicioasă, companiei de producție de film Amalesfilms pentru filmul evenimentului și lui Dedi Grigoroiu pentru fotografiile din seara de 27 martie. Albumul foto complet poate fi văzut aici.
Peste trei luni de zile revenim cu povești ale proiectelor gândite împreună cu echipele de voluntari și care vor reuși să fie puse în aplicare datorită muncii celor implicați în seara de lucru peste program.