Cea mai mare provocare a fost să găsesc timp în cele 8 ore
Monica Jitariuc este profesionist cu experiență variată în comunicare, lucrând de-a lungul carierei ei de 16 ani atât de partea clientului, cât și de cea a agenției. A început făcând PR instituțional în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Apoi, a lucrat în advertising, marketing, comunicare internă și PR. A înființat în 2010 și apoi a condus departamentul de social media al agenției MSLGROUP The Practice. În echipa agenției, Monica a contribuit la campanii de succes în industrii diverse, multe dintre ele premiate la competiții locale și internaționale. Este trainer și speaker apreciat la conferințele de profil.
În 2014 a primit premiul pentru Excelență în PR de la IAA (International Advertising Association). Are o fetiță de șapte ani și îi plac florile.
credit foto: Bogdan Ioniță
Când ai primit propunerea de a fi moderator la 8hours, ce așteptări ai avut?
Știam despre eveniment pentru că anul trecut îmi dorisem să fiu voluntar și timpul a luptat un pic împortiva mea. Nu am mai ajuns. I-am admirat enorm pe colegii mei de agenție și de industrie care s-au oferit voluntari. Am fost încântată de propunerea de a fi moderator. Alina mi-a prezentat detaliat ce am de făcut și m-a convins imediat. Am înțeles că rolul meu era de a ține atmosfera vie pe tot parcursul celor 8 ore, de a anima echipele, de a oferi și ajutor în caz de nevoie. Am zis DA. Imediat. Părea un rol care mi se potrivea ca o mănușa.
Prin ce provocări ai trecut în cele 8 ore de lucru?
Cea mai mare provocare a fost să găsesc timp în cele 8 ore. Da. Aveam 8 ore, iar eu eram una. Și îmi doream musai să cunosc detalii despre participanți, despre proiectele lor, despre aspirațiile lor și despre motivele pentru care veniseră la 8 hours overtime. A fost destul de dificil să apuc să vorbesc cu toți. Dar, am găsit ceva care să mă ajute să îmi organizez mai bine demersul și timpul alocat lui. Am decis să fac un #takeover pe canalul de social media principal al 8 hours overtime- Facebook. Echipa Fundației Comunitare a fost de acord. Așa că toată seara am trăit și în offline, și în online. Am încercat să surprind poveștile participanților fie că erau voluntari sau jurnaliști trimiși în observație, am discutat cu cei care au venit să ne ajute să ne relaxăm fie cu masaj, cu tatuaje cu henna sau cu tarte dulci, am cunoscut oameni minunați și cel mai important: m-am încărcat cu energie bună pe care am încercat să o transmit tuturor celor care au fost acolo și tuturor celor care ne-au urmărit pe net.
Dacă le-ai povesti prietenilor tăi despre eveniment, ce le-ai spune într-un paragraf?
Dacă vreți să alocați voluntariatului o singură zi în 2018, mergeți la 8 Hours Overtime. Supermerită să fiți voluntar și să ajutați concret organizații care au pe bune nevoie de ajutor!
Ce lucruri în comun au oamenii care vin la 8hours?
Sunt oameni care înțeleg importanța voluntariatului, în primul rând. Apoi, sunt oameni care au cunoștințe de comunicare, dar și practică în domeniu. Suficientă cât să vină cu idei bune pe loc, să poată înțelege corect problematica ridicată de ONG-urile prezente. Sunt oameni de acțiune, oameni buni…(și) de comunicare!
Ce ți-a atras atenția la procesul de lucru de la mese?
M-a impresionat felul în care echipele s-au organizat rapid. Și-au alocat roluri, responsabilități și cei mai mulți dintre ei au conturat și obiective clare pentru echipă. M-au impresionat „clienții” ONG-uri care au tras cot la cot cu echipele de voluntari alocate.
Cum ți s-au părut prezentările finale?
Excelente! Trebuie să recunosc că am fost extrem de plăcut surprinsă. Pur și simplu nu mă așteptam să văd idei fresh la fiecare echipă, abordări surprinzătoare…am avut parte de surprize plăcute! Cred că multe dintre idei sunt aproape gata de implementare și ar putea fi aplicate cu succes de ONG-uri. Așadar, din inimă felicitări tuturor celor care au pus suflet, știință și tone de energie în proiecte! Rezultatele vă fac cinste!
La următoarea ediție vrei să mai fii moderatorul nostru?
Da, da, da și chiar mai mult decât atât!