Căutăm 7-10 proiecte care au nevoie de ajutorul unor specialiști

 In Stiri

Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al șaselea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună” (8-i). Pe 15 martie 2019, între 19:00 și 03:00. ONG-uri, grupuri de inițiativă și voluntari cu experiență profesională vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile înscrise. Evenimentul va avea loc la Mater – Biblioteca de materiale.

În intervalul 5 – 26 noiembrie 2018, căutăm 7-10 proiecte ale organizațiilor non-profit sau ale grupurilor de inițiativă din București și Ilfov, care au o problema pe care nu o pot rezolva singuri și care poate fi rezolvată în 8 ore la eveniment.

ONG-urile sau grupurile de inițiativă se pot înscrie în formularul de pe platforma evenimentului AICIPentru întrebări legate de înscriere, puteți scrie la miruna.nichita@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Înainte de a înscrie un proiect/o problemă cu care vă confruntați, uite ce trebuie să știți:

  1. Project managerul organizației/grupului va participa la un training de pregătire (aprox. mijloc de februarie).
  2. Project managerul proiectului înscris va lucra cu un mentor înainte de eveniment pentru a pregăti brieful pentru 8-i.
  3. Project managerul organizației/grupului va participa la o întâlnire cu echipa de voluntari înainte de 8-i (chemistry meeting).
  4. Prezența la 8-i, cât și la evenimentul de networking/feedback la o săptămână după 8-i, este obligatorie pentru project managerului/reprezentantul organizației/grupului.

Proiecte înscrise vor fi selectate de un juriu independent. După selecția proiectelor, vom face un apel către profesioniști în diverse domenii pentru a dona opt ore, după programul lor de lucru, organizațiilor/grupurilor participante. Temele, nevoile și problemele cu care se confruntă participanții vor fi prezentate voluntarilor înainte de eveniment.

În ziua evenimentului, fiecare proiect va avea la dispoziție o echipă formată din 3-5 voluntari cu experiență profesională. Pentru a fi eficienți, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație/grup și structurate cu ajutorul mentorului alocat.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri sau grupuri de inițiativă care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru proiectele din oraș, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Mai multe detalii aici: https://bucuresti.8-i.ro/

*Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de RON).

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search