Aproape 80 de oameni au lucrat 8 ore peste program pentru o cauză bună

 In Comunicate de presa

București, 2 aprilie: Fundația Comunitară București și un grup de voluntari au organizat, pentru prima dată la București, „8 hours overtime for a good cause, o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii. Nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management au rezolvat nouă teme punctuale propuse de organizații non-profit. Pus împreună, timpul petrecut de voluntari, organizatori, facilitatori și organizații, care au participat cu toții voluntar, însumează peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat full time.

Temele rezolvate într-o noapte de voluntariat includ un film de prezentare pentru CeRe, o campanie de promovare a unei tabere de vară pentru adolescente pentru Școala de valori, o campanie de burse la Universitatea Alternativă pentru CROS sau un plan de marketing pentru o întreprindere socială pentru Asociația Prietenia.

“Ne dorim ca această inițiativă să reprezinte un prim pas în construirea unei comunități de profesioniști cărora le pasă și doresc să se implice”, a declarat Daniel Mereuță, unul din organizatorii evenimentului.

“Ne-a plăcut de echipa noastră și ideile care s-au născut la eveniment. 8 hours overtime for a good cause mi se pare unul din cele mai reușite momente de conectare a unor ONG-uri cu potențiali susținători”, a comentat Ioana Popa, de la CeRe.

“România se schimbă orice ar spune lumea. Pentru că așa vreau eu, pentru că tot așa vor mulți și pentru că așa ar trebui să vrea toată lumea. Ăsta-i noul meu crez după ce am participat vineri la evenimentul global de voluntariat, 8-i. Am văzut cu ochii mei, iar pentru asta mulțumesc, oameni buni!”, scrie pe blogul lui Claudiu Constantin (www.claudiuconstantin.ro), unul din voluntarii serii.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el a avut loc pe 28 martie, simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo. Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.org/

Evenimentul de la București a fost găzduit de Școala Americană București și sprijinit de Deloitte, Dacris și Eyes-Open.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Alina Kasprovschi, Fundația Comunitară București

Tel: 0722.455.343

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search