10 proiecte pentru care facem noapte albă pe 15 martie

 In Stiri

Zeci de voluntari vor dona din timpul și experiența lor profesională pentru a găsi soluții creative la problemele unor ONG-uri și grupuri de inițiativă din București.

Cu ajutorul unui juriu independent, am ales 10 proiecte pentru care vom lucra, pe 15 martie, între 19.00 și 03.00, la MATER.

Asociația SOS Infertilitatea

Misiunea Asociației SOS Infertilitatea este de a oferi suport, consiliere și informații tuturor celor afectați de infertilitate.

Au nevoie de sprijin pentru crearea unui site pentru proiectul „Educație pentru fertilitate”, adresat în special tinerilor.

Floreasca Civică

Misiunea grupului de inițiativă este ca fiecare locuitor din Floreasca să fie informat și să aibă posibilitatea de a se implica în viața comunității.

La 8-i, vor lucra la crearea unui site floreascacivica.ro .

Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză este un proiect al organizației ViitorPlus- asociația pentru dezvoltare durabilă. Din 2014, au statut de unitate protejată, ceea ce înseamnă că cel puțin 30% dintre angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi.

Vor să acceseze platforme de tip eCommerce, pentru promovarea produselor lor și pe plan internațional.

ViitorPlus- Asociația pentru dezvoltare durabilă

„Adoptă un copac!” este un proiect de împădurire al asociației ViitorPlus, care organizeză acțiuni de plantare din anul 2007. Proiectul încurajează oamenii să se implice printr-o donație sau participând la plantări.

Au nevoie de voluntari pricepuți pentru crearea structurii și a conținutului site-ului pentru proiectul „Adoptă un copac!”.

Asociația Clubul Câinilor Utilitari – Terapie și Activități Asistate de Animale

Misiunea asociației este pregătirea de echipe om-câine pentru activități de căutare și de salvare și terapie asistată de animale.

Caută un concept de comunicare pentru o campanie de strângere de fonduri.

Prietenii Grădinii Botanice din București

Grupul de inițiativă organizează activități de îngrijire, îmbunătățire și activare a Grădinii Botanice. Caută surse de finanțare și parteneri pentru proiectele lor, cu implicarea publicului larg.

Au nevoie de crearea unei strategii de poziționare și comunicare pentru a-i ajuta să strângă fonduri pentru proiectele lor.

Fundația Motivation România

Dezvoltă proiecte pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități și le încurajează să fie active social, educațional și profesional.

Unul dintre proiectele organizației este Fondul Scaunelor Rulante, prin care strâng fonduri pentru donarea anuală a peste 1.000 de scaune rulante unor persoane cu dizabilități locomotorii.

Vor lucra împreună cu voluntarii la crearea conceptului pentru o campanie de donații prin SMS.

Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff

Comunitatea oamenilor care iubesc, îngrijesc și ocrotesc Parcul Kiseleff. Identifică problemele comunității și se implicăm activ în rezolvarea lor, organizează evenimente comunitare, precum curățarea parcului Kiseleff, decorarea dovlecilor, treasure hunting pentru familiile din cartier.

Vor să implice mai mult comunitatea și au nevoie de o strategie de comunicare.

Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis).

Organizația dezvoltă proiecte, tehnici și metode alternative pentru creșterea gradului de integrare socială a persoanelor defavorizate.

Au nevoie de crearea unei serii de materiale de comunicare pentru campaniile lor din 2019.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

Reprezintă drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România. Oferă acces la informații, educă persoanele interesate cu privire la nevoile pacienților și facilitează accesul la tratamente și terapii de calitate. Asociația își dorește dezvoltarea unei aplicații online gratuite, care să ofere materiale video de suport cu exerciții specifice de recuperare.

Caută idei pentru crearea unor mesaje de comunicare și grafică pentru aplicația pe care urmează să o dezvolte.

Parcursul proiectelor la 8-i

Înainte de eveniment, reprezentanți ai proiectelor vor participa la un training despre cum să scrii un brief și vor lucra la o descriere a problemei lor împreună cu un mentor alocat de Fundația Comunitară București.

Spre deosebire de celelalte ediții 8-i, mentorii vor fi cei care vor căuta voluntari-specialiști potriviți și vor forma echipele de lucru. Iar pe 15 martie, echipele alcătuite din 4-5 voluntari, un mentor și un reprezentant al ONG-ului sau al grupului de inițiativă vor lucra pentru a rezolva problemele identificate.

În 2019, Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson România, este partenerul nostru pentru granturi și va acorda finanțări unor proiecte, pentru ca acestea să-și crească impactul sau vizibilitatea.

Evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună” este organizat, din 2014, de Fundația Comunitară București împreună cu o echipă de voluntari.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Formular de contact

Ai o intrebare pentru noi? Ne poti scrie in casuta de mai jos:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search